top of page
  • Skribentens bildFru ResGlad

Knifetown Burgers i Knivsta

Sommaren 2022


Efter en fin vecka i Blekinge och två slappa soliga veckor på norra Öland var det dags att åka hemåt. Vi drog norrut och det rullade på riktigt bra men strax innan Södertälje tog det stopp. Cirka 1 kilometer framför oss hade det blivit en ordentlig krock med flera bilar inblandade. Det blir en olustig känsla när det passerar flera polisbilar, brandbilar och bärgningsbilar men framförallt när det kommer ambulans efter ambulans efter ambulans. Jag hoppas att det gick bra för de inblandade. Strax efter stoppet såg man att männen började gå ned i vägkanten invid viltstängslet och lätta på trycket. Efter någon timme började damerna också men då var det mer tält som spändes upp med filtar för att undvika publik. Skönt i sammanhanget att ha en husvagn med toalett att gå in i om det behövdes. Efter några timmar släpptes trafiken på och vi rullade vidare norrut.

Fru ResGlad på väg till Knifetown Burgers i Knivsta

När vi några veckor tidigare hade åkt söderut hade jag tänkt att vi skulle ta en lunch hos Knifetown Burgers i Knivsta men vi fick skippa det eftersom vi åkte på en måndag och de hade måndagsstängt. Efter lite spaning föll valet då istället på ASB - American steakhouse Burgers i Uppsala och det var ingen missnöjd med. Det blev en riktig fullträff för hela familjen.


Nu dök det dock upp ett tillfälle att ändå få chansen att testa burgarna hos Knifetown Burgers och vi svängde in i Knivsta för middag strax innan stängningsdags.

Knifetown Burgers ligger bakom Knivsta station och serverar gourmetburgare ur en blå foodtruck.

Fru ResGlad på Knifetown Burgers i Knivsta

Vi kom vid stängningsdags och sällskapet efter oss fick snopet lämna då bröden tagit slut. Burgarna och pommesen var helt ok men det var väl mycket dressing. En teori är att allt började ta slut och att de skrapade upp det sista och det då blev lite för mycket.

Fru ResGlad på Knifetown Burgers i Knivsta

Dottern valde månadens special som inte var en hamburgare utan där maten serverades mixad: pommes, picklad rödlök, jalapeños, knifetown dressing, 3 x cheddar samt nötkött.

Fru ResGlad på Knifetown Burgers i Knivsta

Bakom stationshuset fanns möjlighet att sitta ned och äta.

Fru ResGlad på Knifetown Burgers i Knivsta

Helhetsintrycket var att det smakade bra och kändes välgjort men ingen riktig wow-känsla.

78 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page