top of page
  • Skribentens bildFru ResGlad

Dubai Frame

Uppdaterat: 16 feb. 2020

HÖSTLOV I DUBAI 2019 9 DAGAR FAMILJERESA MED TRE BARN I ÅLDRARNA 9, 11 och 13 ÅR

En kväll i Dubai besökte vi ett av stadens nyaste besöksmål, Dubai Frame, som är en gigantisk ram med observationsdäck. På nedre botten finns en mindre utställning om det gamla Dubai innan man åker upp i den ena vertikala delen av ramen, går över observationsdäcket och njuter av utsikt både åt sidorna och rakt ned genom golvet. Därefter åker man ner i den andra vertikal delen av ramen och kommer in i en utställningsdel om det framtida Dubai spektakulärt presenterat på gigantiska skärmar.

Fru Resglad besöker Dubai Frame
Dubai Frame

Vi åkte förbi The Frame flera gånger under vår Dubai-vistelse och det var en tjusig byggnad att titta på även från lite håll.


Ramen är 150 m hög och fasaden är utsmyckad med guldfärgat rostfritt stål.


När vi kom ut ur hissen och in på observationsdäcket möttes vi av en magnifik utsikt som bredde ut sig åt båda håll. Åt ett håll såg vi Nya Dubai med Burj Khalifa och Downtown och åt ett håll såg vi Gamla Dubai med exempelvis Bur Dubai där vi hade vårt hotell.

Fru Resglad besöker Dubai Frame
Utsikt från Dubai Frame

Det första som vi drogs till var dock golvet. Delar av golvet är av glas så att man kan gå och titta rakt ner på marken 150 meter nedanför. Det var oväntat pirrigt att gå ut på glaset. Men coolt.

Fru Resglad besöker Dubai Frame

Fru Resglad besöker Dubai Frame

Vi valde att besöka Dubai Frame på kvällen för att kunna njuta av Dubai i kvällsbelysning.

Fru Resglad besöker Dubai Frame

Belysningen av The Frame varierar kontinuerligt i olika färger och runtom finns en fint belyst liten park där man kan njuta av byggnadsverket från marken.

Fru Resglad besöker Dubai Frame


Vi tog taxi från vårt hotell till Dubai Frame. När vi skulle åka därifrån var det dock inte riktigt lika smidigt. Det fanns några taxibilar i vanlig storlek utanför men för att få tag i en stor taxi frågade vi i receptionen som då lånade ut en liten antik mobiltelefon till mig där jag fick prata med taxiföretaget och de skickade en stor taxibil där vi alla fick plats. Skönt att det fixade sig efter lite krångel.


För vår familj på fem personer betalade vi 650 SEK vilket kändes helt ok för denna upplevelse.

51 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page