top of page
  • Skribentens bildFru ResGlad

Vattenlandet Aquaventure - Dubairesans dyraste utflykt

HÖSTLOV I DUBAI 2019

9 DAGAR

FAMILJERESA MED TRE BARN I ÅLDRARNA 9, 11 och 13 ÅR


Vi visste att det skulle vara varmt när vi var i Dubai och då är vattenland en perfekt utflykt. Ingen risk att frysa om det blir kö och förhoppningsvis kul för hela familjen. Vi hade läst på om de alternativ som erbjöds och fastnade för Aquaventure som tillhör hotellet Atlantis som ligger längst ut på en av palmerna - de uppbyggda öarna längs med Dubais kust. Att åka dit är enklast med taxi vilket vi gjorde på morgonen. Hur vi kom hem är en helt annan historia men den återkommer jag till...

Fru ResGlad på Aquaventure i Dubai
Aquaventure i Dubai

Det var lite kul att åka ut på en av palm-öarna och vara vid hotell Atlantis som dyker upp överallt om man googlar Dubai eller kollar in instragramkonton om Dubai.

Vid entrén till vattenlandet passerade man genom hotellets lobby och fick en liten känsla av hotellet. Det var mycket folk i rörelse så min spontana känsla var inte att jag blev sugen på att bo där.


Under våra nio dagar i Dubai gjorde vi många olika äventyr och utflykter. Denna dag blev dock den dyraste eftersom bara inträdet till Aquaventure gick på 3600 SEK för vår familj på fem personer och då hade vi ändå lyckats hitta ett erbjudande med 25% rabatt.


Vi kom till hotellet strax efter öppning och kom snabbt och smidigt in i parken. När vi däremot passerade entrén vid lunchtid var det otroligt mycket folk i kö för att komma in i vattenparken. Tyvärr märktes det tydligt att det var alldeles för mycket folk. Det var långa köer och på eftermiddagen stod vi i en kö i 1 timme och 45 minuter! Då hoppades man att vattenrutschbanan, som skulle passera genom ett akvarium med hajar, skulle vara fantastisk men tyvärr var det inget märkvärdigt alls. På hela vår dag hann vi åka sex attraktioner!!! Det kan man inte vara nöjd med. Om man jämför med andra vattenland vi varit på så var det inte ett dåligt vattenland men inte heller något speciellt anmärkningsvärt. Och på tok för mycket folk. Bästa vattenlandet som vi hittills testat är Aquatica i Orlando, Florida.

Fru ResGlad på Aquaventure i Dubai
Atlantis hotel

Några banor som dock var lite kul var Zoomerango och Aquaconda där hela familjen satt tillsammans i en stor rund badring. Den häftigaste attraktionen som vi testade var iallafall The Leap of Faith som är en öppen, riktigt brant och snabb vattenrutschbana. Det var riktigt nervpirrande att stå och köa och se alla nervösa framför åka iväg.

Alltid kul att känna att man vågar!


I samband med lunch valde vi att gå och kolla om vi kunde äta lunch på någon av hotellets restauranger. Det var inga problem att gå fram och tillbaka i inpassagen men däremot var inte restaurangerna öppna eller inte lockande så vi gick tillbaka in på området. Det blev lunch på Barracuda som hade ett stort utbud av olika typer av snabbmat och korta köer. Större delen av familjen blev nöjda med maten men den var dock dyr (den också); nästan 1100 SEK för fem personer.

Fru ResGlad på Aquaventure i Dubai
Matställe på Aquaventure

I biljetten till Aquaventure ingick entré till Lost Chambers som är ett akvarium med olika fiskar och vattendjur. Vi gick igenom på ca 10 minuter men bara för att det ingick i biljetten. Inget vi skulle lagt pengar på men det gick inte att hitta biljetter utan akvariet.

Fru ResGlad på Aquaventure i Dubai
Lost Chambers

När det var dags att åka hem var det sååå lång kö till taxi. Eftersom vi dessutom är fem personer och i stort sett alla taxibilar som passerade var vanlig storlek så gav vi upp efter en halvtimme och valde att åka kollektiva färdmedel. Dessa var varken billigare eller snabbare men vi kom iallafall någonstans. Först åkte vi en kort resa längs palmen in mot land med Monorail. Monorail är en spårvagn som inte ingår i ordinarie metrosystem och man behöver köpa en separat biljett. När vi var där gick det endast att betala kontant. Resan kostade 20 AED per person vilket motsvarar ungefär 50 SEK vilket är dyrare än att köpa en biljett på metron som man kan åka över hela stan på. Från Monorailen gick vi till fots till nästa färdsätt. Det var en skyltad väg som främst gick genom ett stort parkeringsgarage. Därefter kom vi fram till Dubai Tram som är en spårvagn som ingår i metrosystemet och som går i området kring Dubai Marina. Vi köpte biljetter och åkte vidare hemåt.


Nu var vi dock så hungriga att vi var tvungna att ta paus i vårt resande och stannade i Dubai Marina. Det är ett turist-tätt området med mängder av restauranger och häftiga skyskrapor. Kul att se på kvällstid - senare i veckan var vi i området på dagtid när vi skulle åka rib-båt.

Fru ResGlad på Aquaventure i Dubai
Dubai Marina

Vi slank snabbt in på 800Pizza och beställde in italiensk mat. De var verkligen välbehövligt innan den sista etappen som innebar promenad till metron, metro, ett byte och sedan en promenad till vårt hotell. Väl framme var det inte svårt att somna...

Fru ResGlad i Dubai
800Pizza i Dubai Marina

Och slutsatsen om dagen blir att jag klagat en hel del på att det var dyrt. Men ja, denna dag var den dyraste och även om det var en upplevelserik dag och vi hade en hel del roligt så var det tyvärr inte prisvärt.


57 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page