top of page
  • Skribentens bildFru ResGlad

Cape Fruit, Kap Verde

Uppdaterat: 7 mars 2020


Vi hade kollat upp Santa Maria i Trip advisor innan avfärd och högt upp på listan fanns ett ställe som heter Cape Fruit. En dag letade vi oss dit och det var ett trevligt ställe. Vi kom på eftermiddagen och möttes upp av en trevlig tjej. Bara efter några ord så frågade hon oss, på svenska, om vi var svenskar. Hon hade jobbat som reseledare, fastnat för Kap Verde och jobbade denna säsong på Cape Fruit.

Vi beställde juice och smoothies vilket var jättegott i värmen.

Fru ResGlad på Cape Fruit i Santa Maria, Sal, Kap Verde

Den svenska tjejen berättade att vi kommit helrätt på säsongen. Bäst är det i början och slutet på vintern, dvs oktober/november och i mars. När de flesta turisterna kommer runt nyår så blåser det mer och är mer risk för underströmmar även om det nog för det mesta är härligt att vara på Kap Verde.

Hon berättade också att det var vattenbrist. Det var inget som vi turister märkte av men hotellen var prioriterade så det var meningen att vi inte skulle märka det.

Vi besökte Cape Fruit vid två tillfällen. Vid ett av tillfällena fick vi vara med om varuleverans och vid ett annat tillfälle var det sopbilen som kom. Vid varuleveransen var det inte någon lastbil som backade till utan det var en från personalen som varit och handlat och packat sin bil proppfull. Sen blev det skytteltrafik där hela personalen hjälpte till att bära in alla varor.

Att sopbilen kom märkte vi genom att all personal plötsligt kom fram och började halvspringa genom kafét med sopor och kartonger i mängd. Sopbilen var på plats och då gällde det att passa på!

82 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page