top of page
  • Skribentens bildFru ResGlad

Mat i Santa Maria, Kap Verde

Uppdaterat: 7 mars 2020


Vi valde halvpension på hotellet för att vara på den säkra sidan men skulle vi göra om resan skulle vi bara boka frukost på hotellet. Frukosten var ok men lunch/middag var vi inte nöjda med. Hotellet var dock flexibla så att vi ibland åt lunch och ibland middag på hotellet.

När vi åt ute minns vi följande:

Middag på OCaranguejo

Vi hade läst att man fick låna ficklampor på denna restaurang och det stämde. Belysningen var svag och därför fick man låna små ficklampor för att kunna läsa menyn. Vi åt pizza och vi hade lite olika åsikter om pizzorna. Barnen gillade maten. Jag och maken var däremot lite skeptiska. Främst för att den biffen som nämndes i pizzamenyn visade sig vara köttfärs. Vi är skeptiska till köttfärs på pizza i Sverige och skulle aldrig välja det för risken att den inte är genomstekt. Att man då lyckas beställa in det på sin första pizza i Afrika kändes inte helrätt men vi mådde bra efteråt. Puh!

Fru ResGlad på Kap Verde

Lunch på Atlantis

Atlantis låg precis intill hotellet och här passade jag på att beställa in hummer. Helt ok men inget wow. Övriga tyckte inte heller att det var en supermåltid. Däremot var det en härlig utsikt på strand och hav.

Middag på Le Privé

Mysig resturang i en lummig innergård, lite gömd bakom en blå trädörr. Här åt vi vuxna god tonfisk. På tonfisken låg en bit mango och karamelliserad lök. Dessa kombinationer tillsammans med tillbehören gjorde rätten lite märklig men vi var ändå nöjda.

Lunch på Café Londres

Helt ok lunch; hamburgare, Carbonara och tonfisk. Men behållningen var nog konsten som beskrivs i ett annat inlägg.

Middag på Marea

Den här restaurangen låg etta på Trip Advisors lista över restauranger i Santa Maria. Vi fick fråga runt en del på hotellet så restaurangen var inte helt känd. Det var heller inte helt lätt att hitta restaurangen som låg utanför restaurangstråken på en gata inne bland bostäder.

Restaurangen hade italienskt tema och vi började med att dela på italienska delikatesser till förrätt. Till huvudrätt åt vi olika pastarätter men höjdpunkten på denna måltid var förrätten.

Middag på Chez Pastis

Sista kvällen på Kap Verde hade vi bokat bord på Chez Pastis. Vi hade förstått att det kunde vara svårt att få plats så vi hade bokat flera dagar i förväg. Restaurangen var ganska trång men mysig och har inte många platser. Till förrätt fanns även här italienska delikatesser. Gott!

På Chez Pastis var det kött som rekommenderades till huvudrätt. Lite ovanliga tillbehör till köttet var kombination potatismos och ris.

Lunch på Palm Beach

En stund innan bussen mot flygplatsen skulle lämna hotellet åt vi lunch på Palm Beach. Härligt ställe precis vid stranden. Vi satt med fötterna direkt i sanden.Vi var tidiga så pizzaugnen hade precis blivit varm och vi beställde in några pizzor och delade på.

Gott avslut på semestern och härlig känsla direkt på stranden!

291 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page