top of page
  • Skribentens bildFru ResGlad

Köpa tavlor i Santa Maria, Kap Verde

Uppdaterat: 7 mars 2020


Vi tog en promenad in till Santa Maria och slog oss ned på Café Londres. Under tiden vi väntade på vår lunch spelade barnen Kalaha. Maken och jag tittade oss omkring och fastnade för en tavla på väggen ovanför oss. Den var ganska stor med varma färger; rött, gult, orange och blått. Tavlan föreställde en grupp män som stod och spelade i en båt.

Fru ResGlad köper tavlor i Santa Maria, Sal, Kap Verde

Vi gillade tavlan båda två och frågade om den gick att köpa i Santa Maria. Personalen trodde att det skulle gå att hitta och gav oss en vägbeskrivning.

När maten var uppäten gick vi några gator fram och tillbaka och eftersom staden är så liten dröjde det inte länge innan vi kom till en butik full med tavlor precis i samma stil. Mannen i butiken beskrev sig som konstnären och visade bilder på sin familj och även vilken målarteknik han använde sig av. Efter en del prutande gick vi nöjda därifrån med två färgsprakande tavlor som hoprullade dukar, precis så att de skulle få plats i den största resväskan.

Någon dag senare kom vi in på en annan gata och hittade en butik med liknande tavlor och samma konstnärssignatur på tavlorna. Vi gick in i butiken där vi hittade ytterligare en tavla som vi blev intresserade av. Vi började prata med personalen och även här fanns tydligen konstnären som "precis" avslutade sista draget på en tavla och beskrev hur han gjorde tavlorna. Vi köpte även här en tavla.

När vi kom hem till Sverige ramade vi in våra tre färgglada tavlor som nu pryder vårt hem och samtidigt är ett fint resminne.

Vem som egentligen var konstnär kommer vi antagligen aldrig få veta men det gör inte så mycket; viktigare att vi äntligen hittat tavlor som vi gillar!


117 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page