top of page
  • Skribentens bildFru ResGlad

Badlandet Aquatica i Orlando


I Orlando, precis intill SeaWorld finns ett riktigt bra badland: Aquatica. Vi åkte dit en mycket varm junidag och badade och åkte vattenrutschbanor hela dagen lång.

Fru ResGlad på Aquatica i Orlando

Walhalla Wave

Den absolut första attraktionen vi testade var Walhalla Wave där man satt flera personer mittemot varandra i en rund gummiring. Vi delade upp oss så jag och dottern åkte tillsammans, mittemot varandra. Tur för henne, men otur för mig, så hamnade jag hela tiden baklänges...

Lagom våghalsig start på dagen!

Fru ResGlad på Aquatica i Orlando

Taumata Racer

Som nummer två testade vi Taumata Racer där man ligger på mage på en tunn dyna. Banan börjar med att man åker riktigt snabbt inne i rör innan man kommer ut ur rören och det stupar braaaaaaant ned. Hisnar ordentligt i magen. Riktigt häftig!

Fru ResGlad på Aquatica i Orlando

Att det var en riktigt varm dag framgår av skylten på bilden men det gjorde också att det passade extra bra att bada hela dagen. Det fanns en del skugga men man behövde ändå vara noga med att regelbundet smörja in sig med solkräm.

Fru ResGlad på Aquatica i Orlando

Roa's Rapids

Roa's Rapids är en snabb, strömmande bana som man flyter runt i. Vi såg många som hade flytväst på och testade även vi. Först kände man sig lite larvig men sedan märkte vi att det verkligen förhöjde upplevelsen och det var kul att snabbt flyta runt i strömmen.

Fru ResGlad på Aquatica i Orlando

Dolphin Plunge

I reklamen för Aquatica nämns Dolphin Plunge som den mest populära vattenrutschbanan och den går igenom en bassäng med svart-vita delfiner. Sanningen att säga så gick det så snabbt och forsade så mycket vatten inne i rören så vi hade ingen möjlighet att se någon delfin. Denna bana är med andra ord häftigare i teorin än i praktiken. Men som enbart vattenrutschbana är den snabb och helt ok.

Fru ResGlad på Aquatica i Orlando

Loggerhead Lane

Om man nu ändå ville se de svart-vita delfinerna så ska man testa Loggerhead Lane där man i sakta mak glider runt på en gummiring och kan titta på delfinerna genom en glasruta så väl som akvarier med fiskar. Men man får akta sig för vattenfall om man inte vill få en dusch...

Fru ResGlad på Aquatica i Orlando

Ihus Breakaway Falls

För dessa banor behöver man vara riktigt modig. Högst upp i tornet går man in och ställer sig på en platta och en välvd plexiglasdörr stängs. Man står med benen och armarna i kors. Badvakten kollar att det är tummen upp och sedan är det bara att vänta. Plötsligt försvinner golvet under fötterna och man far iväg i en vindlande, svindlande vattenrutschfärd. Skulle vi våga? Jorå om vi nu hade chansen så ville vi ta den. Jag och killarna (7 och 9 år ) knatade upp, först åkte killarna och sedan var det min tur. Sååå häftigt och vi kände oss sååå modiga!

Fru ResGlad på Aquatica i Orlando

Walkabout Waters

Barnen tyckte att det var roligt att klättra runt i Walkabout Waters som var en vatten-klätterställning där det sprutade vatten åt alla håll och där det också fanns mindre vattenrutschbanor. Passande nog fanns det också solstolar (eller vilstolar) för föräldrar.

Fru ResGlad på Aquatica i Orlando

Praktiskt

På Aquatica fanns det skåp där man kunde låsa in sina saker. Vi betalade 20 dollar för en dag och hade då tillgång till skåpet hela dagen. Man betalade i en automat, fick sitt skåpnummer och fick välja en egen kod. Därefter fick man leta reda på sitt skåp och låsa upp med sin kod. Fungerade väldigt smidigt!

Det var en hel del folk och ibland kö men ändå överkomligt.

Vi köpte lunch på Waterstone Grill inne på området. För att ta det säkra före det säkra valde vi alla hamburgare (det blev några hamburgare denna resa...). Hamburgarna var lite brända men i det stora hela var maten ok.

Runt om på området fanns det gångbanor. På morgonen/förmiddagen när vi kom dit så funderade vi lite på att det sprutade vatten på fötterna på vissa ställen längs gångbanorna. Senare under dagen förstod vi varför. Det blir otroligt varmt att gå barfota, riktigt brännhett. Man var helt enkelt tvungen att småspringa mellan de vattenpölar eller blöta delar man kunde se. När vi en vecka senare besökte ett annat vattenland såg vi till att ha badskor hela dagen för att undvika att bränna oss.

Fru ResGlad på Aquatica i Orlando

Slutbedömning: Aquatica är det klart bästa vattenland/äventyrsbad som vi besökt so far...

54 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page