top of page
  • Skribentens bildFru ResGlad

Frukost i USA


ROADTRIP FLORIDA JUNI 2017

3 veckor.

3 hus.

Familjeresa med 3 barn i åldrarna 7, 9 och 11 år.

När vi pratat i familjen om olika intryck av vår USA-vistelse så är vi nöjda med det allra mesta men något sönerna haft svårt med är frukostarna. Hur vi än letade i brödhyllorna så kunde vi inte hitta bröd som killarna gillade. Övriga familjen blev dock förtjusta i rostade bagels med philadelphiaost så oss gick det ingen nöd på.

Jack's Diner

En dag testade vi frukost på Jack's Diner i Hollywood, norr om Miami i Florida.

Vi hade läst tips om stället i gästboken i huset och tänkte att detta måste vi testa. Jack's Diner hade öppet dygnet runt och menyn var låååång. Det verkade inte alls vara ett turistställe utan ett genuint ställe för locals, beläget precis vid en större väg.

Dottern hade redan i Sverige siktat in sig på att när vi kom till USA ville hon testa amerikanska pannkakor så det var bara att beställa in. Sönerna valde amerikanska pannkakor och våfflor. Det mesta som erbjöds verkade ha ägg-tema. Jag frågade lite om French Toast eftersom jag såg framför mig en Croque monsieur med skinka och smält ost men servitrisen berättade att det var bröd doppat i ägg med kanel och socker på. Jag undrade då om det fanns något som inte innehöll ägg. Servitrisen började fundera högt kring hur det var med pannkakorna och våfflorna. Själva tänkte vi att det var de rätterna som var de självklara som innehöll ägg. Hon gick till köket och frågade och kom tillbaka och sa att jo, de innehöll ägg. Hon berättade att hon hade tänkt på att de inte tillsatte ägg när de tillsatte pulvret... Så där satt vi på restaurang och skulle äta pulverpannkakor... Hur smakade de då? Tja, ungefär som de såg ut. Ätbara och vi tog iallafall med oss resterna hem och åt på kvällen. Men ingen åt amerikanska pannkakor mer denna resa.

Pappa i huset satsade på att bli ordentligt mätt med stekt ägg, korv, pommes frites, bröd och grapefruktjuice...

Själv åt jag en jättegod bagel vilket jag fortsatte med i stort sett varje morgon under denna resa.

Allt som allt tyckte vi att det var kul att testa på detta ställe och att känna oss som riktiga locals.

IHOP

Vissa kedjor återkommer överallt och en av dom var IHOP. Vi passade på att äta frukost där en dag när vi var på resande fot.

Befinner man sig i USA så går det alltid att beställa pommes frites, även om det är jättetidigt på morgonen...

Vi valde alla fem olika rätter; club sandwich, french toast, swedish pancakes, friterad kyckling & våfflor samt crepes med jordgubbar och vaniljsås. Vissa saker såg riktigt goda ut och vissa såg mindre goda ut (kombinationen friterad kyckling och våfflor till frukost...).

62 dollar kostade kalaset och tyvärr blev egentligen inte någon i familjen riktigt nöjd med denna frukost förutom yngsta sonen som gillade sin friterade kyckling och våffla...

Men som andra mindre lyckade måltider på denna resa så var det iallafall kul att ha testat IHOP.

315 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page