top of page
  • Skribentens bildFru ResGlad

SeaWorld, Orlando del 1: nöjespark & attraktioner


ROADTRIP FLORIDA JUNI 2017

3 veckor.

3 hus.

Familjeresa med 3 barn i åldrarna 7, 9 och 11 år.

Vår andra vecka i Florida spenderade vi i Orlando och då blev det flera besök på SeaWorld.

Vi hade köpt en biljett som gällde obegränsat i två veckor på fyra parker (SeaWorld och vattenlandet Aquatica i Orlando samt Busch Gardens och vattenlandet Adventure Island i Tampa). Redan första kvällen i Orlando passade vi på att åka till SeaWorld. Därefter blev det en heldag och två halvdagar. Allt som allt fyra tillfällen på SeaWorld på en vecka så vi tycker att vi sett och åkt det mesta som vi ville på SeaWorld.

Fru ResGlad på SeaWorld i Orlando

Det fanns mycket att se och göra i SeaWorld. Hela dagarna kunde man gå mellan olika shower och det fanns flera riktigt häftiga berg- och dalbanor och så är det ju förstås också en djurpark. Showerna och djurparksdelen beskriver jag i ett alldeles eget inlägg: SeaWorld, Orlando del 2: shower & djurpark.

Vid våra olika besök på SeaWorld åkte vi flera gånger denna härliga FlumeRide-liknande attraktion som heter Atlantis.

Fru ResGlad på SeaWorld i Orlando

De absolut häftigaste attraktionerna som vi testade på SeaWorld var Mako och Manta. Typiskt bara att vår modiga sjuåring hade några centimeter kvar till längdgränsen så han kunde tyvärr inte åka.

Manta

I Manta sitter man ordentligt fastspänd med hela kroppen. När det är dags för start fälls man framåt och hela åkturen hänger man framåt. Superhärlig och häftig berg- och dalbana. Se min film:

Mako

Mako var den andra riktigt häftiga berg- och dalbanan som vi åkte på SeaWorld. Mako är namngiven efter havets snabbaste haj och är Orlandos högsta, snabbaste och längsta berg- och dalbana.

Fru ResGlad på SeaWorld i Orlando

När vi satte oss ned fällde vi över ett stöd över den nedre delen av kroppen och det kändes genast lite osäkert. Jag menar, om det enda säkerhetsstödet släpper då är det inte roligt... Det första som hände var att vi åkte brant, brant uppåt och därefter var det ännu brantare nedför. Kändes som snudd på fritt fall och man lättade i stolen även om stödet såklart tryckte emot. Direkt efter var det dags för nästa uppförsbacke och då accelererade det uppåt innan det snart var dags för nästa stup och så nästa... Superhäftig och härlig berg- och dalbana som absolut kan rekommenderas! På bilden (tagen från Sky Tower 120 meter upp) är Mako den mörklila banan:

Fru ResGlad på SeaWorld i Orlando

Antarctica

En lugnare attraktion var Antarctica: Empire of the Penguin där man åkte runt i ett simulerat sydpolen. Man kunde välja en mild eller vild version och vi valde den milda för att vi vuxna inte var sugna på att snurra runt. Det blev verkligen en mild åktur och för barnen blev det kanske lite mesigt men bättre det än att må illa resten av dagen...

När man klev ur attraktionen kom man direkt in till SeaWorld's pingviner som lever i 0-gradig miljö; i stor kontrast mot de 38 plusgraderna utanför.

Wild Arctic

Desto snurrigare blev det när vi testade Wild Arctic som är en helikopter-simulator där man sitter i en (obekväm) biograf där film visas på skärmen och allting rör sig. Det är en häftig fartfylld känsla men tyvärr mådde två ur familjen illa efteråt och det kändes väl ryckigt för att vara riktigt kul. När man klev ur den åkattraktionen kom vi ut till vitvalen som blev dotterns nya favorit.

Som många andra nöjesparker så lägger man även på SeaWorld ner mycket energi på att det ska vara vackert med planteringar och fontäner.

Fru ResGlad på SeaWorld i Orlando

Fru ResGlad på SeaWorld i Orlando

Maten vi testade på SeaWorld (Voyager's Smokehouse) var ätbar men inte underbar. Kanske framgår av bilden...

Fru ResGlad på SeaWorld i Orlando

Lekområde, barnattraktioner & First Aid

Det fanns ett stort lekområde på SeaWorld omgivet av flera attraktioner som var anpassade till yngre barn och några av dessa testade vi också på; bland annat Shamu Express som är en mindre variant av berg- och dalbana. Som vuxen tycker jag ibland att barnvarianterna kan vara ryckiga och lite osköna att åka eftersom det exempelvis inte finns stöd för nacken men självklart kul attraktioner för barnen.

På lekområdet kunde man klättra runt i en jättestor nät- och klätterställning i flera våningar vilket våra killar också blev sugna på att göra. Dessvärre ramlade lillebror i en av trapporna och skrapade upp ansikte, bröstkorg och axel och hade en ordentlig bula i pannan. Snabbt fick vi assistans av hjälpsamma parkbesökare och blev även tipsade om förstahjälpen-kontoret som låg precis intill. Där hjälpte de till att ta hand om såren och ställde även många frågor kring skador och symptom men också kopplat till var det hade skett så att de kunde bokföra och förbättra parken. Vår skadade pojke såg så ledsen och blodig ut och som tur var så var det eftermiddag så vi kunde avsluta detta besöket ganska snart efter olyckan. Det blev inte värre än skrapsår och bula men vi fick planera om lite de närmaste dagarna så att han kunde läka tillräckligt innan det var dags att spendera en varm, blöt och fartfylld dag på badlandet Aquatica som ligger granne med SeaWorld.

64 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page