top of page
  • Skribentens bildFru ResGlad

Hyra hus i Hollywood, norr om Miami, Florida


ROADTRIP FLORIDA JUNI 2017

3 veckor.

3 hus.

Familjeresa med 3 barn i åldrarna 7, 9 och 11 år.

Så här såg huset ut som vi hyrde vår första vecka i Florida. Vi hittade huset på floridavacation.se. Det är en en svensk familj som hyr ut 5 hus i Hollywood Lakes som ligger strax norr om Miami. På deras hemsida beskriver de området så här:

Villaområdet, Hollywood Lakes, där husen ligger är otroligt lugnt och turister är väldigt ovanligt. Hollywood Beachs vita sandstrand, turkosa vatten och vajande palmer är bara 5 minuter bort. Stranden är en dryg mil lång och strandpromenaden, som korats till USAs bästa, är kantad av restauranger, barer och butiker.

Detta var första gången som vi hyrde semesterhus och vi tyckte att det fungerade väldigt bra. Huset var utrustat med tvättmaskin, torktumlare, diskmaskin, WiFi, AC mm och det ingick handdukar, sänglinnen och badlakan. Det fanns en kontaktperson på plats, Gregg, som kom förbi och kollade att allt funkade och om vi hade några frågor. Han gav också bra tips om parkering och rekommendationer kring olika aktiviteter. Priset för detta hus var betydligt högre än husen vi hyrde i Orlando och i Sarasota, Floridas västkust men under våra eftersökningar innan resan tyckte vi att det var en generell trend i Florida att östkusten var dyrare. Generellt upplevde vi att det var prisvärt att hyra hus och det gav definitivt mersmak.

Huset som vi hyrde hette Hus Terrace och var på 120kvm. Det fanns 3 sovrum (2 kingsize- + 2 enkelsängar) och boendet var anpassat för 4-6 personer. Hela huset var fint inredd i ljus skandinavisk stil som exempelvis denna mysiga soffhörna. Det verkar som att man har storhandlat på IKEA...

Mycket bad i poolen. Sååå värt att ha tillgång till pool när man är i Florida.

Tyvärr var det inget nät kring denna pool (som det var i de andra två husen vi hyrde i Florida) så det blev en del tråkiga myggbett.

Utsikt rakt upp när man låg på en solstol.

Bananer...

Små och snabba ödlor var något som man ofta såg i Florida.

Den trevliga villagatan som vi bodde på:

På väderprognosen såg det alltid ut som oväder med regn och blixt men vi hade underbart väder i stort sett hela tiden våra tre veckor; bara någon enstaka regnskur och ibland lite åskmuller. Temperaturen var för det mesta runt 35 förutom några dagar i Orlando då det närmade sig 40, men mer om det i ett annat inlägg.

Andra morgonen i huset i Hollywood regnade det när vi tittade ut och i poolen såg vi till vår förvåning ett stort palmblad. Det gick dock smidigt att dra upp och sedan var det bara att bada när det slutat regna en stund senare.

Och så lite färgglad solnedgång från huset bland palmer och ledningar.

187 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page