top of page
  • Skribentens bildFru ResGlad

Handla mat i Florida


ROADTRIP FLORIDA JUNI 2017

3 veckor. 3 hus.

Familjeresa med 3 barn i Ă„ldrarna 7, 9 och 11 Ă„r.

Eftersom vi hyrde hus nĂ€r vi var i Florida sĂ„ blev det naturligt att vi behövde handla mat. Det blev framförallt pĂ„ Walmart - som hade ALLT - och Publix - som upplevdes som lite mer kvalitetsfokuserade.​

Fint sorterade Àpplen pÄ Publix:

​

NÀr man kom hem frÄn affÀren hade man med sig mÀngder av smÄ tunna plastpÄsar. Detta blir extra mÀrkligt nÀr man nu i Sverige försöker sluta helt med pÄsar men i USA blir man överöst av smÄ plastpÄsar. PÄ Walmart lade expediten sjÀlv ner varorna i pÄsar och ofta var det bara nÄgra enstaka varor i varje pÄse. DÀrefter snurrades pÄshÄllaren medan vi packade över pÄsarna i vagnen.

NÀr vi skulle köpa frukostvaror första gÄngen letade vi efter en motsvarighet till Bregott. Jag fastnade för ordet Butter och tÀnkte att det blir bra. Först nÀr vi kom hem insÄg jag att det stod "I can't believe it's not Butter!". Det blir inte alltid som man tÀnkt sig...

Mycket gick sÄklart att köpa i big size. 1 gallon mjölk eller juice (3,78 liter) fick utan problem plats i dörren pÄ kylskÄpet.

Gigantiska köttfÀrs-"korvar".

NÄgot som var bra med att hyra hus och sköta sig sjÀlv var att det var lÀtt att handla hem saker och njuta av hemma istÀllet för att hela tiden behöva köpa dyrt i exempelvis glasskiosk. HÀr njuter vi av svalkande Pecannötsglass och vattenmelon mmmm.

103 visningar0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla
bottom of page