top of page
  • Skribentens bildFru ResGlad

Hyra bil och köra bil i Florida


ROADTRIP FLORIDA JUNI 2017

3 veckor.

3 hus.

Familjeresa med 3 barn i åldrarna 7, 9 och 11 år.

För en Roadtrip behövs såklart en bil! Och är det dessutom i USA man befinner sig så underlättar det en hel del att man har tillgång till bil.

Fru ResGlad hyr bil och kör bil i Florida

Boka & hämta bil

Vi bokade vår bil hemifrån Sverige och vi valde att hyra av Budget. Vi hade läst och hört att det bästa är att hyra från Sverige men att man ska vara beredd på att uthyraren vill sälja ytterligare försäkringar etc på plats.

När vi kom till uthyraren vid flygplatsen i Miami var vi lagom mosiga efter lång flygresa och lång kö för att passera pass-kontrollen. Vid biluthyrningen var det en ny lång väntan innan det blev vår tur. Vi hörde att svenskarna framför oss började dividera om olika extraförsäkringar och när det blev vår tur var det först när vi verkligen läste det småstilta som vi förstod att de försökte lura på oss extraavgifter även om vi sagt att vi bara ville ha det som vi bokat och tänkt igenom hemma. Till slut hade vi nycklarna!

Fru ResGlad hyr bil och kör bil i Florida

När vi kom till garaget där vi skulle hämta vår bil blev vi först tilldelade en bil som vi packade in våra saker i. När barnen satte sig upptäckte de att det inte var städat ordentligt inne i bilen utan det fanns massor av kaksmulor. Vi påpekade detta och snabbt kördes en ny bil fram och avtalet justerades smidigt. Vi packade in oss i bilen och äntligen kunde vi lämna flygplatsen och åka till vårt hyrda hus. När vi hyrde bilen ingick det GPS och den var vi mycket glada för många, många gånger.

Här har vi parkerat bilen utanför huset som vi hyrde i Hollywood, strax norr om Miami.

Fru ResGlad hyr bil och kör bil i Florida

SunPass

I Florida finns det en del betalvägar och vi försökte läsa på om detta innan vår semester. I den bil som vi hyrde fanns en SunPass-dosa. Det var väldigt smidigt att det fungerade automatiskt eftersom det sällan såg ut att vara bemannat där betalvägarna startade. Efter våra tre veckor på Floridas vägar fick vi betala en avgift på knappt 500 kr på vägavgifter.

Fru ResGlad hyr bil och kör bil i Florida

Fru ResGlad hyr bil och kör bil i Florida

Tanka

Att tanka var billigt och oftast låg priset på strax över 2 dollar/gallon. Vi brukade betala i förskott innan vi tankade.

Fru ResGlad hyr bil och kör bil i Florida

Innan vi skulle lämna tillbaka vår bil skulle vi fylla tanken. Vi hade läst på att man inte ska göra det precis vid uthyraren så därför passade vi på att svänga in någon avfart innan flygplatsen för att tanka. Vi betalde 2.199 dollar/gallon och när vi åkte förbi macken intill uthyraren så visade skylten 3.79 dollar/gallon så det var ett bra tips vi fått och ett bra tips att ge vidare!

Fru ResGlad hyr bil och kör bil i Florida

87 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page