top of page
  • Skribentens bildFru ResGlad

Romme Alpin, Borlänge


För andra året i rad har vi åkt på en dagstur till Romme. När man inte varit i Romme på runt 10 år känns det som att det skett en hel del förändringar; både fler backar och fler restauranger. Nu stoltserar Romme med 30 nedfarter och 12 liftar, varav fyra 6-stolsliftar.

När vi var i Romme 2016 var det första skiddagen någonsin när hela familjen kunde åka tillsammans hela tiden vilket var jättekul. Sexåringen fixade både att åka 6-stolslift och att åka nerför backarna. Det var snarare jag som började bli efter...

Fru ResGlad i Romme

Februari 2017 var det riktigt disigt väder. Lite stänk i luften och snön var inte toppen. Men mycket folk hade lockats till Romme såg man på parkeringen. När vi kom på morgonen var det en strid ström av bilar och många parkeringsvakter. Tyckte dock inte att det var överfullt i backarna utan Romme svalde rätt mycket folk.

Fru ResGlad i Romme

2016 åt vi lunch på Lodgerestaurangen. Maten var helt ok. Skönt med heltäckningsmatta så fötterna kunde få en paus från pjäxorna en stund. Det fanns även en barnhörna som barnen kilade iväg till innan det var dags att dra ut i backarna igen. Det var bordsservering och den hade kunnat vara lite snabbare men som helhet var jag nöjd med lunchen.

2017 blev det lunch i Toppstugan. Vi gick in ca 11.15 och då var det redan fullt och vi fick stå i kö en halvtimme innan vi fick vårt bord. När vi väl fått vårt bord fick vi snabbt in en liten aptitretare i form av svampsoppa. Trevligt! Serveringspersonalen vid vårt bord var engelskspråkig och verkade inte kunna ett ord svenska. Detta är hanterbart men gjorde ändå att det kändes som att servicenivån inte var på topp. Det späddes på av att "Äpple och timjansbakad fläsksida" som fanns med på menyn på hemsidan inte var med på dagens meny. Tre i familjen beställde hamburgare, en beställde Gulaschsoppa och en pasta med köttfärssås. All mat var smakrik. Hamburgar-måltiden var helt ok men själva köttet var väl kompakt så det var ingen fullträff.

Fru ResGlad åt lunch i Toppstugan, Romme

Fru ResGlad äter hamburgare i Toppstugan, Romme

Fru ResGlad i Toppstugan, Romme

Är det värt besväret att åka på en dagstur? Tja, det tog omkring 2,5 timmar dit och 2,5 timmar hem vilket är i längsta laget.

Man lär sig att när dagen börjar lida mot sitt slut så sinar också energin. Även om det bara är en timme kvar att åka i backen så kan det vara värt att ta en minipaus inne i värmen med den som börjar bli trött. Att ha ett lager chokladbitar med sig i fickan har aldrig varit fel; att plocka fram när energin tryter.

Snön och vädret var inte perfekt men Romme erbjöd en bra blandning av backar.

113 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page