top of page
  • Skribentens bildFru ResGlad

Sommarrodel på Hallandsåsen

Uppdaterat: 7 mars 2020


Vi rullade in på parkeringen till Kungsbygget på Hallandsåsen en sommarförmiddag 2016. Parkeringen var föredömligt stor, framförallt för oss som har husvagn på släp.

Det första vi upptäckte när vi klev ur bilen var ett vinande ljud uppe i luften. Vi kikade upp och såg två personer komma åkande i Zipline; de var fastspända i en sele och åkte längs en vajer. Såg riktigt kul ut men åldern på våra barn (6, 8 och 10) gjorde att vi satsade på ett annat äventyr: Sommarrodel.

Vi började med att köpa biljetter och tänkte att tre åk per person kan bli lagom. Därefter ställde vi oss i kö och väntade. Och väntade. Till slut blev det vår tur. Maken åkte i den första vagnen, därefter de två äldsta (8 och 10 år) i varsin vagn. Sist åkte jag och sexåringen tillsammans.

Fru ResGlad åker somarrodel på Hallandsåsen, Halland

Vi tuffade uppåt i skogen och vagnen satt fast som i en skidlift. Högst upp på toppen svängde vagnen plötsligt åt höger och då släppte "liften" och vi började åka nedåt på en kurvig bana. Vi kunde själva styra hastigheten med en spak. Det var kul och alla var nöjda med åket.

När vi kom ned var det fortfarande lång kö så vi bestämde oss för att ta en lunchpaus. Vi gick till husvagnen och åt vår pastasallad som vi gjort iordning kvällen innan. Därefter gick vi tillbaka och ställde oss i kö. Snart började det smådugga men står man i kö så gör man...

Vi började fundera på om det var en bra idé att köpa biljetter till tre åk när det nu visade sig vara långa kötider. Efter en stund gick jag och kollade i biljettluckan om de kunde köpa tillbaka några biljetter med det gick inte. Då gick jag och mötte upp några nya besökare och kollade om de ville köpa och redan på tredje eller fjärde försöket var det en person som nappade. Skönt! Nu var vi snart framme i kön och kunde njuta av det andra åket innan det bar iväg vidare mot andra äventyr.

112 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page