• Fru ResGlad

Resa trendigt


Jag har precis läst Resiabarometern som är en återkommande trendrapport om svenskarnas resvanor.

Mest bokade länder för 2019:

  1. Spanien (1)

  2. Grekland (2)

  3. USA (3)

  4. Thailand (4)

  5. Cypern (5)

  6. Italien (6)

  7. Kroatien (7)

  8. Turkiet (ny!)

  9. Australien (9)

  10. Storbritannien (ny!)

Och hur trendig är man då? Här går jag igenom de tio länderna.

1. Spanien har vi besökt i form av Mallorca och staden Alcudia på öns norra del. Vi har besökt Mallorca och Alcudia vid två tillfällen och vid båda tillfällena har vi varit ett större sällskap med ett helt gäng barn i åldrarna 0-9 år. Det har varit lata dagar med sol, pool och strand.

Stranden i Alcudia är långgrund och barnvänlig och det är trevligt att komma ner på stranden även på kvällstid när lugnet hade lagt sig.

Små, små snäckskal kan man hitta i sanden.

2. Nummer två på listan Grekland börjar vara ganska många år sen vi besökte sist. Har dock fina minnen av öarna Egina och Thassos med sol, bad, vespa, fetaost, souvlaki och lata dagar under ett olivträd.

3. Så till tredjeplatsen USA. 2017 tillbringade vi tre härliga, soliga juniveckor i Florida. Alla mina inlägg om Florida sammanfattas i ett inlägg som kort och gott heter Roadtrip i Florida. Vår första vecka i Florida valde vi att hyra hus i Hollywood som ligger mellan Miami och Fort Lauderdale. Miami som för övrigt kommer på andra plats i listan över mest bokade flygresor i samma Resiabarometer.

En kort biltur från huset låg Hollywood Beach, en superschyst strandpromenad vid Atlanten. Någon timmes bilresa bort finns Everglades och där åkte vi airboat och tittade på läskiga alligatorer.

Vår andra vecka i Florida valde vi att hyra hus i Orlando och tillbringade dagarna på nöjes- och vattenparker.

Vår tredje vecka var vi på Floridas västkust och här finns många riktigt fantastiska stränder.

Sammanfattningsvis hade vi tre fantastiska veckor i Florida med massor av sol, hamburgare, nöjesparker, upplevelser, storstäder, stränder, poolbadande och mycket mer!

4-5. Thailand har vi inte besökt men 2018 besökte vi femteplatsen Cypern. Det blev en härlig och solig midsommarvecka på Sandy Bay Beach, Ayia Napa. Detta var första gången som vi var på ett Sunwing-hotell och det blev en riktigt bra vecka för vårt sällskap på 16 personer med ett gäng glada barn i åldrarna 3-12 år. Förutom att barnen hade en mängd aktiviteter att välja mellan så var träningsmöjligheterna riktigt bra.

6-7. Italien och Kroatien finns i mina drömmar men ännu har inte dessa drömmar slagit in.

8. Turkiet har känts lite osäkert på sistone men vem vet om det kan bli en resa dit någon gång.

9. Australien skulle vara riktigt häftigt men ärligt så ligger Nya Zeeland högre upp på önskelistan.

10. Storbritannien verkar ha mycket att erbjuda men det jag hittills upplevt är nog det som de flesta upplevt av detta land, nämligen London. Tänker tillbaka på röda bussar, shopping, många promenader och Afternoon Tea.

Jorå, med fem inprickade resmål är man kanske inte hel-trendig men inte så tokigt ändå :).

Trendig eller inte så ser jag fram emot många nya reseäventyr i Sverige, Europa och Världen!

#Nöjespark #Hav #Solbad #Vattenland #Temapark #Strand #Storstad #Hyrahus

26 visningar0 kommentarer