top of page
  • Skribentens bildFru ResGlad

318 trappsteg till utsiktspunkten på Ramunderberget i Söderköping


Vi har varit i Söderköping många gånger. Det är ett perfekt stopp för en glass på väg söderut i Sverige. Vi har tittat på båtar som slussas och strosat längs Göta kanal. Vi har passerat över till andra sidan kanalen och sedan tillbaka och vi har blickat upp mot berget som tornar upp sig som en fond bakom kanalen. Men inte förrän denna gång har vi testat att se vad berget har att erbjuda. Jag hade inför detta stopp läst på om de 318 nybyggda trappstegen och det kändes som ett bra sätt att röra lite på sig under en dag med mycket stillasittande i bil. Det blev jag och 12-åriga dottern som testade (det var tydligen ett fotbolls-VM som lockade mer för resten av familjen).

På bilden ser man de första trappstegen skymta mellan träden.

Fru ResGlad på Ramunderberget i Söderköping

Många trappsteg...

Fru ResGlad på Ramunderberget i Söderköping

Ramunderberget reser sig som en tvärbrant klippvägg 70 meter över staden och är ett naturreservat och friluftsområde.

Fru ResGlad på Ramunderberget i Söderköping

Jag noterade att om man har med sig mindre barn upp på berget så måste man ha koll för det fanns många stup och inga skyddande staket.

Fru ResGlad på Ramunderberget i Söderköping

Utsikten är vidsträckt och precis när vi kom upp hörde vi vrålande röster nedifrån staden - någon hade tydligen gjort mål i fotbolls-VM.

Det var en riktigt trevlig och pulshöjande promenad som absolut kan rekommenderas. 318 trappsteg är dock rätt mycket så var beredd på att det kan kännas i benen dagen efter.

Fru ResGlad på Ramunderberget i Söderköping

Fler platser i Östergötland som vi besökt:

585 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page