top of page
  • Skribentens bildFru ResGlad

Ninnis kroppkaksbod serverar smarrig öländsk landskapsrätt


Öland är Sveriges nästa största ö och Sveriges minsta landskap. Landskapsdjuret är Näktergal, landskapsblomman är Solvända men vad som är landskapsrätten är dock lite oklart men Lufsa och Kroppkakor verkar tävla om förstaplatsen.

En solig dag på Öland tog vi lite paus från strandlivet och åkte till Ninnis Kroppskaksbod för att äta lunch. Som namnet antyder så är det kroppskaks-fokus här och det har kokats kroppkakor i 28 (!) år. White Guide har också hittat hit och boden finns med i deras rekommendationer för tolfte året i rad . På Ninnis Kroppkaksbod tillverkas kroppkakorna traditionellt och för hand och råvarorna kommer från den egna gård. När vi var där en dag i juli var det lång kö och en del gäster åt på plats men en del kom också med stora kastruller för att köpa med sig kroppkakor hem.

Fru ResGlad på Ninnis kroppkaksbod

Ser detta gott ut... Nja, men det ÄR gott :) Som tillbehör serverades smör, ovispat grädde och lingonsylt.

Vi delade dessa sju kroppkakor på hela familjen och det ser kanske lite ut men var ganska lagom för detta är en stabbig rätt som gör sig bäst i små portioner. Kanske ska tilläggas dock att våra killar som är 8 och 10 år fick stödäta lite pasta vid bilen efteråt. De var kanske inte jätteförtjusta i kroppkakorna så det var bra att vi haft med lite mat i reserv...

Fru ResGlad på Ninnis kroppkaksbod

Uteserveringen sker i en villaträdgård. Småskaligt och charmigt. Nackdelen var dock getingarna och de var tyvärr jättemånga. Personalen berättade att de identifierat getingbon som skulle hanteras men när vi var där var det på tok för många getingar för att det skulle bli en avslappnad måltid. Trots detta hann vi dock känna att dessa kroppkakor var mycket smarriga och jag kommer gärna tillbaka.

Fru ResGlad på Ninnis kroppkaksbod

Mätt och belåten.

Fru ResGlad på Ninnis kroppkaksbod

Ninnis Kroppkaksbod - väl värt ett besök.

Fru ResGlad på Ninnis kroppkaksbod

73 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page