top of page
  • Skribentens bildFru ResGlad

Besöka Linköping med barn


Linköping har flera barnvänliga upplevelser att erbjuda. Här beskriver jag tre ställen som vi har provat på; Flygvapenmuseum, Gamla Linköping och Bosses glassbar.

Flygvapenmuseum

Strax utanför Linköping ligger Flygvapenmuseum. Det finns omkring 50 flygplan och helikoptrar att titta runt på, exempelvis Viggen, Draken och naturligtvis JAS 39 Gripen. Det finns också flera olika utställningar för den som gillar det. I museets reception kan barnen hämta en karta där museimaskotarna Drakel och Viggo visar sina favoritplatser och man kan gå på upptäcktsfärd i deras fotspår. Det går också att hyra en audioguide där Drakel och Viggo berättar om olika flygplan och andra saker runt om i museet. Detta var uppskattat hos våra barn.

På museet finns en science center-del som är kul för barnen och här kan man testa hur det är att stå mitt i en storm!

Fru ResGlad i Linköping

Jättekul och full fart när man leker med badbollar och luftens krafter i experimentstationen Blåsningen.

Fru ResGlad i Linköping

Gamla Linköping

På friluftsmuseet Gamla Linköping tar man sig hundra år tillbaka i tiden på bara ett ögonblick. Gamla Linköping består av flera kvarter av gammeldags bebyggelse. I de olika husen finns olika saker att kika på och man kan också få chansen att prova på olika saker. Våra barn fick göra rep och även testa att tvätta på tvättbräda och bära vatten med ok. Från friluftsmuseet kan man även gå eller åka tåg genom en liten skog för att komma till en bondgård där man kan titta på djur.

Mysigt utflyktsmål!

Bosses Glassbar

I Linköping finns Bosses glassbar där vi köpt glass några gånger. Plus för egentillverkad glass men jag tycker inte att Bosses glassbar hamnar i topp när man jämför olika glass-ställen - dock värt ett besök när man är sugen på glass.

Fru ResGlad i Linköping

Fler platser vi besökt i Östergötland:

40 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page