top of page
  • Skribentens bildFru ResGlad

Barnsemester i Blekinge


Karlskrona

Karlskrona är en stad som vi har passerat flera gånger och nästan varje gång har det blivit en tur in i staden. Karlskrona har en väldigt speciell karaktär; den är pampig och det marina temat är mycket tydligt. Både på ett historiskt sätt men också modernt med stora kustbevakningsbåtar.

Marinmuseum

Marinmuseum i Karlskrona har vi besökt flera gånger. Första gången hade det redan stängt men vi gick en kvällspromenad i området och vi kunde gå på en brygga på utsidan av museet och kika in och det finns flera stora museifartyg placerade längs bryggan.

Andra gången var vi inne på museumet och passade då på att gå på en guidad barnvisning vilken vi tyckte var bra. Museet är anpassat för att både barn och vuxna ska uppskatta besöket. Själv är jag ingen musei-människa men jag gillar när barnen har kul. Barnen gillade också att klättra runt på museifartygen vid bryggan utanför.

Tredje gången tyckte till och med jag att det var spännande för då hade u-båtshallen öppnat. I den stora hallen finns en jättestor ubåt som man kan gå runt och titta på men också gå in i. Jag tycker att dessa farkoster är mäktiga och lite kusliga så det var spännande att se! Passande nog har man också infört gratis inträde.

Barnens gård

Strax utanför Karlskrona ligger Barnens gård där vi gjort ett lyckat besök med både bondgårdsliv, klätteraktiviteter, studsmattor och vattenrutschbanor. Det finns beskrivet i ett eget blogginlägg om Barnens gård.

Fru ResGlad på barnsemester i Blekinge

Glass i Karlskrona

På Glassiären i centrala Karlskrona får man JÄTTEmycket glass för pengarna. Jag föredrar dock kvalité framför kvantitet så stället får inte maxpoäng av mig men är man bara sugen på glass i största allmänhet så är det ett bra ställe.

Fru ResGlad på barnsemester i Blekinge

Karlshamn

Kreativum

En regnig dag hade vi passande nog siktat in oss på ett besök på Kreativum Science Center i Karlshamn. Vi testade att göra jättestora sopbubblor, vi byggde egna båtar och vi passade på att tävla med båtarna i vind- och vattenbanan. Bland mycket annat fanns det också ett uppbyggt mini-vattenland där man kunde köra runt med radiostyrda båtar och det fanns slussar så att man kunde lära sig hur slussning fungerar.

Fru ResGlad på barnsemester i Blekinge

Middag i Karlshamn

I Karlshamn åt vi middag på Wägga fisk och delikatess som ligger i hamnen. Restaurangen är avslappnad och passade alldeles utmärkt för en barnfamilj. Vi testade flera olika saker från menyn och hela familjen blev nöjda. Ett minne vi ibland pratar om var när himlen öppnade sig under tiden vi var på restaurangen och det ös-regnade verkligen. Vi satt inomhus men det fanns invändiga stuprör som plötsligt började svämma över vid golvet och det bildades en sjö på golvet så att man fick lyfta upp fötterna innan det började rinna undan när regnet minskade.

Fru ResGlad på barnsemester i Blekinge

Fru ResGlad på barnsemester i Blekinge

62 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page