top of page
  • Skribentens bildFru ResGlad

Svartengrens - delikat från början till slut


För en liten tid sedan var jag och min man på Svartengrens på Tulegatan i Vasastan, Stockholm. Vi åt en avsmakningsmeny och det var verkligen gott rakt igenom.

Förrätt nummer 1: Hummer, morot, lardo & svampbuljong

Goda, svenska smaker. Lardo var en ny trevlig bekantskap som gav extra god smak till hummern. (Lardo tillverkas genom att krydda ister från grisens skuldra och rygg med exempelvis havssalt, svartpeppar, färsk vitlök, koriander, rosmarin och salvia. Kryddorna masseras in i istret som därefter lagras i minst 2 månader.)

Förrätt nummer 2: Tartar på hängmörad biff.

Det hör inte till det vanliga att jag äter tartar - eller råbiff - men smakar det som denna skulle jag kunna göra det ofta. Otroligt gott och balanserade smaker.

Huvudrätt nummer 1: Mellangärde från Brandalsunds Säteri med pumpa, rostade frön och grönsaksreduktion

Fräsch liten sallad och fint kött. Inte 10 poäng på köttets mörhet men ändå hög poäng totalt sätt.

Huvudrätt nummer 2: Hängmörad biff från Utleda Gård med pommes frites, syrlig tomatsallad & bearnaise

Den hängmörade biffen var mör och smakrik. Pricken över i på denna rätten var oxmärgen som man tog med sked och lade på köttet och detta förstärkte verkligen smakerna. Ganska vanlig rätt - pommes frites, kött och bea - men om alla delar, som på Svartengrens, är perfekt tillagade av bra råvaror så blir det riktigt bra!

Dessert: Brödpudding, äpple, fläderbär & myskmadraglass

Mycket delikat! Olika varianter av söta, sura, fräscha smaker samt frasiga, krispiga och spännande texturer.

När vi tidigare ätit avsmakningsmeny på andra restauranger kan någon rätt vara mer intressant och spännande än god men denna meny bjöd på idel mycket goda rätter med hög klass utan att det för den skull vara minsta ointressant. Denna restaurang kan verkligen rekommenderas!

41 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page