top of page
  • Skribentens bildFru ResGlad

London


När det var dags för 10-åriga bröllopsdagen planerade min man en överraskningsresa till London. Först på Arlanda fick jag reda på var vi var på väg när han plockade fram engelska pund. Mycket uppskattat!

Det första vi gjorde när vi kom till London var att fylla på Oyster-resekorten så att vi kunde åka tunnelbana och buss. Under våra fyra dagar i London användes dessa flitigt. Mycket smidigt och prisvärt. Våra första dagar åkte vi mest tunnelbana men övergick sedan till nästan enbart de röda bussarna. Den stora fördelen var att man helt enkelt ser London när man åker buss. Och det vill man ju inte missa!

Förutom tunnelbana och buss blev det så klart mycket promenerande. Min man hade i packinstruktionerna skrivit att jag skulle ta med skor som var bra att gå i. Och det var tur, för det blir väl lätt så när man är i en stad; att man går och går och går.

Italienskt första dagen

Vi gillar båda god mat och första matupplevelsen blev lunch på Princi, italiensk pizzeria och konditori. Vi åt goda pizzor med tunna, men tyvärr lite för brända, bottnar. Vi fortsatte det italienska temat med att slappa på Caffé Nero på eftermiddagen. Jag valde en härlig glassdrink med vispad grädde på toppen, mmmm.

På kvällen gled vi in på lyxiga hotellet InterContinental (i våra inte lika lyxiga outfits) eftersom maken hade läst att det fanns en sjyst prisbelönt italiensk restaurang där: Theo Randall Restaurant. Restaurangen är en av de bästa, om inte Den bästa, italienska restaurangen i London. Vi kom förhållandevis tidigt och frågade om det fanns plats och det fanns det. Eftersom vi var tidiga hade personalen mycket tid och vi hade i stort sett en servitör bara för oss. Han pratade en hel del med oss och tyckte det var kul att vi läst om restaurangen i Sverige och firade vår 10-åriga bröllopsdag i London. Servitören berättade bland annat att när Theo Randall var i restaurangen så brukade han ibland gå runt och hälsa på gästerna och han skulle se om han kunde presentera oss. Vi åt mycket god, vällagad italiensk mat och framåt avslutningen av vår måltid kom servitören och sa att Theo Randall kommit in och vi var välkomna att ta en sväng in i köket för att hälsa på honom. Självklart ville vi det och det blev en liten pratstund med kocken.

Haché Gourmet Burger ​

Dag två letade vi reda på Haché Gourmet Burger som serverade goda gourmet burgare. Riktigt tjock skiva rökt ost på denna variant...

Glass, choklad och nötter

Som efterrätt köptes glass på Scoop som finns i Covent Garden, Brixton och South Kensington. Jättegod krämig glass och strutarna var delvis doppade i choklad och nötter. Kan det bli bättre!? Dag 3 gick faktiskt maken med på att åka en extra busstur bara för att jag ville köpa glass på Scoop en gång till för att det var så gott.

Apropå choklad och nötter så blev jag såklart förtjust i Carpo vid Picadilly. En butik som hade nötter av alla de slag doppade i choklad, mmm.

Harrods

På lyxiga Harrods gick vi runt länge och tittade på våning efter våning. När vi började bli hungriga gick vi till The Tea room på andra våningen för att testa klassikern Afternoon tea. Sconesen är supergoda och verkligen mättande. Clotted cream var sååå gott. Vi blev faktiskt så förtjusta så vi kom tillbaka dagen efter också. Första dagen testades både scones, små sandwichar och minibakelser men andra dagen siktade vi bara in oss på det som blev vår favorit nämligen scones, clotted cream och sylt. Och te förstås!

Fyra dagar kändes lagom för att hinna uppleva en hel del i London. Sedan var det skönt att komma hem till barnen igen.

61 visningar0 kommentarer
bottom of page