top of page
  • Skribentens bildFru ResGlad

Island - islandshästar, Reykjavik och den Blå Lagunen

Uppdaterat: 7 mars 2020


Andra dagen på Island såg vi fram emot att åka på valsafari. Tyvärr blev detta inställt eftersom det blåste kraftigt även denna dag.

Snabbt behövde vi ändra planerna för dagen och bokade in oss på en ridtur med islandshäst. Vi åkte ut till en hästgård strax utanför Reykjavik. Efter en introduktion red vi ut i det isländska landskapet. Vi försökte få hästarna att tölta - den fjärde gångarten - men vet inte om det var hästens eller ryttarens fel men så mycket till tölt blev det inte. Rolig aktivitet dock att göra när det inte blev valsafari.

Fru ResGlad på Island

Fru ResGlad på Island

Fru ResGlad på Island

På kvällen gick vi runt i Reykjavik. Staden ligger vackert vid vattnet. Arkitekturen i staden är speciell, kantig och lite hård precis som den karga naturen på ön.

Fru ResGlad på Island

Fru ResGlad på Island

Fru ResGlad på Island

Sista dagen på Island åkte vi till den Blå Lagunen. Den Blå Lagunen är ett utomhusbad som får sitt vatten direkt från geotermiska källor och vattnet håller temperaturen 36-39° året om. Den Blå Lagunens varma vatten innehåller mineralsalter och gröna alger. I reklamen: "Den vita kiselleran som skonsamt rengör och skrubbar din hy har en vitaliserande effekt, medan de blågröna algerna ger din hud näring och gör den mjuk och len." Det var härligt och häftigt att bada i Blå Lagunen. Efteråt när jag tvättade håret blev det dock ett enda trassel så kisellera och hår var ingen strålande kombination...

Fru ResGlad på Island

Fru ResGlad på Island

Sedan var det dags att lämna Island. Ett spännande land att besöka. Definitivt nöjd med att vi åkte runt lite på ön. Glad också för att vi snabbt kunde ändra valsafari till ridtur på islandshästar. Längtar jag tillbaka, nja inte i första taget. Lite för kargt och blåsigt för min smak men jag är tacksam för vad vi fått uppleva.

62 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page