top of page
  • Skribentens bildFru ResGlad

Lådbilslandet, Löttorp, Öland


Precis utanför Löttorp på Norra Öland ligger Lådbilslandet. Här kör barnen bil "på riktigt" i en uppbyggd miniatyrstad. Bilarna har riktiga motorer och kör på asfalterade vägar med broar, rondeller och vägkorsningar. Barnen väljer om de vill köra vanlig bil, buss, polisbil, lastbil eller långtradare med släp. Det som är lite roligt är att föräldrarna ombeds vänligt men bestämt att inte lägga sig i bilkörningen.

Fru ResGlad på Lådbilslandet, Löttorp, Öland

I entrépriset ingick 5 åk i olika lådbilar, traktorer eller minimotocross. Vi började med stadskörning. Döm om vår förvåning när både 3-åringen och 5-åringen sprang fram till varsitt fordon, tryckte på gasen och försvann bort. Roligast var att se hur barnen hanterade mötande trafik i exempelvis rondeller och korsningar. Först såg det ut som att en krock var på gång men snabbt styrde barnen åt sidan och allt gick väldigt smidigt.

Första gången vi var på Lådbilslandet var barnen 1, 3 och 5 år. Ettåringen satt i vagnen men de övriga två var i perfekt ålder.

Andra gången var barnen 3, 5 och 7 och denna gång var alla tre i passande ålder.

Förutom lådbilar, minitraktorer och motocrosscyklar finns det även nöjesfält med karuseller, hoppborg, lekpark, hinderbana, flotte över vattendammen och inte minst ett tåg som kör runt på en bana där barnen själv kan sitta på lokförarens plats.

195 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page